Penthouse – Basaksehir / Istanbul

DESIGNING DURATION 12 DAYS
EXECUTION DURATIONUNDERWAY
DATE02-2020
TYPEPENTHOUSE
LOCATIONBASAKSEHIR / ISTANBUL
ROOMS4+1
SPACE162 M2
STYLENEW CLASSIC
CLIENTPRIVATE
MISSIONDESIGN AND IMPLEMENTATION

THE STORY

We adopted in our design the dark colors due to the client’s preference and because of the large apartment size and the height of the ceiling, and large TV sizes were chosen in the rooms because of the room dimensions and the distribution of the furniture..the general spirit of the design contains sophistication and firmness, and it is a link to the personality of our client as a businessman..the children’s bedroom is designed for a child He was mentioned at the age of 3 years and adding a good number of games and a tent in the corner of the room to stimulate the child’s imagination..the client requested to design a small room he called (the room of memories and meditation) where we notice the presence of a closet to contain the rare pieces of our client ,, the offer was not of interest to the customer, so it was The design of the cabinet is like wood and not like glass..as we notice that there is only one chair and one sitting on the floor..we kept the simplicity of the room being a meditation room.. away from all the color influences that negatively affected our client..and the terrace on the second floor was completely closed as a room Glass with an open and close roof, to take advantage of and enjoy the view of the high apartment